maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2

Ollaan lainattu lasten kanssa viimeaikoina paljon kokkaus kirjoja kirjastosta.
Ja kokkailuista on tullutkin meidän lempi puuhaa:)
 
Minä osaan leipoa-kirjasta löytyi resepti ihaniin marjaleivoksiin.
Helppoa ja hyvää.
 
 
Näitä leivoimme Oscarin eilisille nimppari kahveille.
Onneksi oli jäänyt vielä yksi herkku jäljelle ja sain nautiskella sen aamu kahvin kera.
 
 
MARJALEIVOKSET
noin 20kpl
 
1dl sokeria
100g voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
vuokia
 
Täyte:
vaniljavanukasta
tuoreita marjoja
 
1. Mittaa sokeri ja voi ja kaada ne kulhoon. Sekoita aineksia haarukalla painellen, kunnes ne pehmenevät.
2. Lisää kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Riko kananmuna kuppiin ja valuta sekin kulhoon.
3. Sekoita ainekset taikinaksi. Kiedo taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele hiukan vehnäjauhoja leivinpöydälle.
5. Kaaviloi taikina varoen niin, ettei se mene rikki. Levystä pitää tulla noin 3mm paksu. Paina taikinalevystä irti pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla. Pyörylöiden pitää olla hiukan suurempia kuin vuoat, jotka vuorataan niillä. Paina taikina pyörylät varovasti vuokiin ja leikkaa pois reunan yli menevä taikina.
6. Aseta vuoat pellille ja pelti uunin keskelle. Kypsennä 6 minuuttia, kunnes kakut muuttuvat kullanruskeiksi. Ota pelti uunista ja jätä kakut jäähtymään muutamaksi minuutiksi ennen kuin kopautat ne irti vuoistaan. Ne irtoavat parhaiten hiukan haaleina. Jäähdytä kakut pöydällä.
7. Nostele vaniljavanukasta kakkujen keskelle. Koristele leivokset tuoreilla marjoilla.
 
Leipomisen iloa<3
 
Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti